utorak, 15. svibnja 2012.

ili jesi ili nisi

ČOVJEK GLEDA U VODU - Enes Kišević
Ili prijeđi rijeku,
ili teci rijekom.
Ne možeš biti
i rijeka i obala.
Čovjek gleda u vodu.

U životu ili jesi ili nisi. U svemu. Ne možeš biti majka samo kad je dijete dobro i nasmješeno. Ne možeš biti učenik samo kada te Gurudev grli i dijeli blagoslove. Gdje je prava ljubav tu nema odustajanja, nema djelomičnog predavanja, nema uslova niti predođbi. Tamo se u rijeku skače na glavu, bez držanja nosa i bez maske. Nema "meni je Svamiđi u srcu" ali... onaj tko ti je stvarno u srcu taj ti je i na umu, na duši, u svakome trenutku i svakom tvom treptaju.
"Ili prijeđi rijeku ili teci rijekom, ne možeš biti i rijeka i obala." Ni sva mudrovanja ovoga svijeta to ne mogu promijeniti. Skrivamo se iza velikih riječi i savršenih objašnjenja, skrivamo se iz straha. Nije lagano prepustiti se i skočiti. Skočiti bez znanja koliko je duboko, kako je brza rijeka ili hladna voda i kuda će nas odvesti.
Onaj trenutak kada prije skoka na glavu stojimo savijeni iznad vode, dignutih sklopljenih ruku. To je trenutak predavanja. Stopala su na samom rubu, tijelo se miče naprijed, nazad. Važe strah i povjerenje.
Onaj tko uspije zagrliti povjerenje u tom momentu, taj je zaronio u zagrljaj najveće sreće i svjetla.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.