ponedjeljak, 19. studenoga 2012.

Svaka ptica svome jatu leti

Svaka ptica svome jatu leti. Toliko ljepote i istinitosti života zamotane u jednostavnost. Narodne poslovice su upravo takve, zlatno učenje, zen naših baka i djedova i njihovih baka i djedova, Sat Sanathan Dharma u svom najizvornijem i najživljem obliku.
Nažalost, ne obraćamo pažnju na njih, zaboravljamo ih i mijenjamo za mudrosti u šarenim celofanima i sjajnim omotima moderne duhovnosti. Moderne duhovnosti i  intelektualizma koji ukrade malo ovdje, malo ondje, od svakog od svojih bivših učitelja ponešto i sve pomješa u duhovni "Čobanac" s kojim želimo zabljesnuti druge s time kako smo mi pametni i mudri. Što bi ljudi rekli "vrtimo iz šupljega u prazno", još jedan biser mudrosti koji to najbolje opisuje. Mudrost se pri tom mjeri količinom riječi i popularnim izrazima. I naravno, ako pri tom još koristite postotke i pseudo znanstvene dokaze koje ste da prostite izvukli iz...postajete Guru novog doba. I pozorno vas slušaju, imate svoje sljedbenike i obožavatelje. No tu se vraćamo našoj temi: Svaka ptica svome jatu leti...
Naše će nas stanje kao magnet odvući upravo onome kako vibriramo i kako je obojena naša stvarnost toga momenta. Gotovo kao ogledalo, ono čemu bivamo privučeni, odraz je našeg stanja. Ilitiga privučeni zovom duše odletiti ćemo za svojim jatom....Odjednom ćemo osjetiti bliskost sa ljudima s kojima do jučer nismo imali ništa jer sada dijelimo nešto zajedničko, najčešće jake emocije kao što su mržnja, bijes i ogorčenost ili ako smo sretni ljubav, sreću, duhovnost...U tome ćemo se jatu osjećati ugodno...i zapravo sve je u redu ako nas to jato vodi dalje, više, ali ako produbljuje naš jad i nesreću, onda će nas samo ohrabriti da budemo još blesaviji i tonemo dublje.
zato, osjetite svoju pravu prirodu, dozvolite atmi da vas povede u pravo jato. Nemojte dozvoliti da se rođeni kao sokol ipak pretvorite u mudrog pingvina koji je ptica po definiciji, ali ptica zakržljalih krila koja letiti više ne može jer su ga... razočarali u školi letenja ili neka slična glupost. A zapravo....zapravo je u pitanju običan strah od letenja. Još jedna prigodna za kraj: I ako je gol, ipak ostaje sokol :-)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.